AGENDA ACTIVITATS OCTUBRE 2021


 

 

ebiblio
 


 
 *  *  *  *  *  *

A   D   U   L   T   S           I          J   O   V   E   S
Visiteu el nostre BLOC

 *  *  *  *  *  *  *  *  *


bibliolesvoltesPodeu seguir les nostres activitats i novetats a les xarxes socials (Instagram, Twitter i Facebook) al compte @bibliolesvoltes 
 


Durant tot el mes 

Love of Lesbian
El grup vicentí Love of Lesbian ha aconseguit tres nominacions als premis Grammy Llatins a les categories de millor àlbum de pop/rock pel seu últim treball, 'V.E.H.N.', millor cançó de rock per 'El sur' i millor cançó de pop/rock per 'Cosmos'.
Per aquest motiu, des
 de la Biblioteca hem preparat una petita exposició amb els seus treballs i hem elaborat una llista d'Spotify amb algunes de les seves grans cançons. 


Planta baixa 

Durant tot el mes 
 

Cinema i còmics per gaudir de la cuina
El 20 d'octubre se celebra Dia Internacional del Xef, per a commemorar aquest dia ha preparat un exposició de cinema i còmics relacionats amb el món de la cuina. Les Voltes té un espai a la secció de cuina dedicat a la ficció culinària, on trobareu literatura i pel·lícules on les històries giren al volten de la cuina.   
Planta baixa  
Durant tot el mes L'aparador de les meravelles

Imagineu-vos que us trobeu al davant de la biblioteca més gran del món.
Imagineu-vos que, just al costat de la porta d’entrada, hi ha un vidre enorme rere el qual sempre s’hi mostra una tria del bo i millor del que us espera a dins. És l’Aparador de les Meravelles.
Imagineu-vos que, aquests dies, la biblioteca el dedica a vuit dels grans temes o gèneres en què es classifica la literatura: amor, por, humor... I que de cadascun presenta alguns dels millors llibres, aquells que defineixen millor el gènere on se’ls ha ubicat i, d’aquesta manera, a qualsevol lector que en triï algun li serà fàcil i plaent endinsar-se en cada gènere, i tindrà l’ajut dels millors companys de viatge.
Imagineu-vos...

Cada setmana trobareu una selecció de llibres de 2 temàtiques diferents que acompanyaran l'exposició. Aquesta setmana trobareu "Narracions d'Amor" i "Narracions d'Humor". 

 
Recorregut: 
Planta baixa, sala infantil i sala d'adults
 
Durant tot el mes

Temps de verema

A finals d'agost comença la verema a diverses denominacions d'origen, com per exemple la Denominació d'Origen Penedès,  la més propera a nosaltres. La verema es comença a fer en el moment òptim de maduració del raïm. Per aconseguir-ho, prèviament els viticultors i enòlegs fan els controls de maduració i, un com escollit el moment òptim, es procedeix a la verema.
Des de la Biblioteca volem aprofitar aquest mes per donar-vos a conèixer el fons relacionat amb el vi i el cava.  

Carro expositor (planta 1) 

Durant tot el mes 

El món del bolet

La tardor és l'època en la qual més varietats de bolets podrem trobar: des de rossinyols, boletus i trompetes fins a rovellons i amanites. Durant la resta de l'any és fàcil trobar fongs anomenats saprofitos que són conreats en la gastronomia mediterrània, entre ells trobarem el xampinyó, els bolets shiitake o les gírgoles, per exemple. Però els bolets silvestres tan cercats, solament es troben durant la tardor, i són un ben preuat en la gastronomia mundial. Per això, hem d'aprofitar aquestes dates per proveir-nos d'aquest ben preuat durant tot l'any. 

Moble #magradallegir
 

Cada divendres
a les 19 h 
 
Club de conversa en francès
Per a totes les persones que vulguin refrescar i perfeccionar la parla del país veí. Trobades dinamitzades per Lisbeth García.
Inscripcions obertes.


 
Sala d'actes/virtual

Dissabte 2
a les 10 h 

De l'hort a la cuina
En col·laboració al "Benvinguts a pagès", la biblioteca ha preparat un espai expositiu on hi trobareu receptes del xef Josep Lladonsa i diverses recomanacions de llibres de receptes culinàries de tardor i de productes de temporada.

Plaça de la Vila Vella 

Dimarts 5, 19 i 26

Biografia del silenci
Taller vivencial de lectura, respiració i meditació. En les sessions es llegirà el llibre Biografia del silenci de Pablo d'Ors.
Activitat presencial dirigida per Montse Collazos.
Places exhaurides.

Sala 2  

Divendres 8

a les 18 h 

Club de lectura Margarida Xirgu
Club de lectura de textos teatrals, d
inamitzat per Miguel Àngel Duque. 
Trobada al voltant de l'obra 
La Víctor C. d'Anna Maria Ricart Codina.
Activitat gratuïta adreçada a adults dins el projecte de Llegir el Teatre. Inscripcions obertes a lesvoltes@svh.cat.  


Sala d'actes
 
Divendres 22
a les 18.30 h
 
Lectura dramatitzada Felícia Fuster i la poesia internacional del segle XX

Aquest 2021 fa cent anys que va néixer un autora catalana i el proper divendres 22 d'octubre a les 18.30 h la Biblioteca commemora l'Any Felícia Fuster.

L'activitat consisteix en la lectura de l’obra de la Felícia Fuster i d’algunes de les poetes internacionals més importants del segle XX, per tal de fer veure als assistents els punts en contacte de les diferents escriptores. Poetes de la talla d’Alejandra Pizarnik, Sylvia Plath, Anne Sexton, Blanca Varela, Sophia de Mello, Ingeborg Bachmann...
Es tracta de situar l’autora, no pas com a poeta local, sinó com a artista internacional, en la seva vessant com a escriptora.

Activitat a càrrec de Mireia Vidal-Conte. Inscripcions obertes per telèfon (936560663), per correu electrònic o presencialment.

Sala d'actes 

Dive
ndres 29 
a les 19 h 
 
Club de lectura Prometeu
El club de textos narratius es reunirà al voltant les obres La Muntanya viva de Nan Shepherd, dinamitzat per Enric Chavarria .
Activitat gratuïta adreçada a adults. Inscripcions obertes a lesvoltes@svh.cat.
Amb la col·laboració del Club Excursionista Sant Vicenç.

Al voltant d'aquest text també s'organitza una visita a la Garrotxa pel proper 7 de novembre a les 7.30 h. Cal inscriure-s'hi prèviament. 
Sala d'actes

Dimarts 9 de novembre
a les 18 h 

Tràmits, gestions i compres en línia
Activitat pràctica orientada a explorar i practicar com fer tràmits en línia, ja sigui una compra, o bé qualsevol altre tipus de gestió senzilla com tràmits amb l’administració o bé utilitzar la banca electrònica. Organitzat per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Inscripcions obertes per telèfon (936560663), per correu electrònic o presencialment.
Taller virtual 
   
 
 *  *  *  *  *  *


P   Ú   B   L   I   C      I   N   F   A   N   T   I   L

  *  *  *  *  *  *  *  * 

Cada dimarts
a les 17.30 h 
 
Club de lectura infantil Bat Pat
Els nens i nenes de club de lectura començaran a llegir el llibrL’hort del Senyor Puig de Maria Mercè Roca i Cristina Fernández.
Activitat adreçada a infants de 3r i 4t de primària. A càrrec de Ferran Cañada.

Sala 2 

Cada dimecres
a les 17.30 h 

Club de lectura infantil Patufet
Els nens i nenes de club de lectura llegiran els llibres Amanida de Paula E. Font i Teresa Bellón, i Viure amb la Hilda de Bel Olid i Mercè Canals.
Activitat adreçada a infants de 1r i 2n de primària. A càrrec de Judith Arlandis. 

Sala 2 

Divendres 22 a les 17.30 h 

Hora del conte
Com una cabra!!!, a càrrec de Rosa Pinyol.
No totes les cabretes dels contes són encantadores, n’hi ha de tan, tan, tan esverades, exagerades i esbojarrades que estan ben bé com una cabra.     
Activitat presencial adreçada a famílies amb nens i nenes a partir de 3 anys. Inscripcions obertes per telèfon (936560663), per correu electrònic o presencialment.


Sala infantil 


Visita el BLOC

de la

Sala Infantil
Totes les activitats de la Sala Infantil al Díptic informatiu


Informa't i

protagonitza

el dia a dia

de la Biblioteca!


 

 
     
 
https://sites.google.com/a/santvidigital.cat/bibliotecalesvoltes/agenda/INFO%20VOLTES%20-%20DESEMBRE.pdf?attredirects=0&d=1

 

L'Ajuntament de Sant Vicenç inicia aquest 2015 el projecte M'agrada llegir 
amb la lectura del manifest "Llegir ens ho dóna tot". Cliqueu aquí per firmar el manifest.
 
https://docs.google.com/a/santvidigital.cat/viewer?a=v&pid=sites&srcid=c2FudHZpZGlnaXRhbC5jYXR8YmlibGlvdGVjYWxlc3ZvbHRlc3xneDo1NDIxYjBmMDY1OGI0ZDgx

     

Ċ
Biblioteca Les Voltes,
28 de gen. 2015, 9:21
Ċ
Biblioteca Les Voltes,
18 de juny 2020, 7:01
Ċ
Biblioteca Les Voltes,
2 d’oct. 2021, 1:59
Ċ
Biblioteca Les Voltes,
15 de febr. 2021, 11:02
Ċ
Biblioteca Les Voltes,
1 de set. 2021, 8:53
Ċ
Biblioteca Les Voltes,
27 de gen. 2021, 11:18
Ċ
Biblioteca Les Voltes,
5 de març 2021, 10:30
ą
Biblioteca Les Voltes,
30 de març 2021, 8:51
ą
Biblioteca Les Voltes,
8 de març 2021, 9:33
Comments