AGUSTÍ CARALT I MUNNÉ

Agustí Caralt i Munné (Sant Vicenç dels Horts, 1924-2012)
   

Nascut a Sant Vicenç dels Horts el 17 de juny de 1924. Des ben jovenet va fer de repartidor de diaris. Més tard treballà a les empreses Fundició Fco.López, Manufactures Estapé de Sant Feliu de Llobregat i Miquel Ros de Sant Vicenç dels Horts.

Als 14 anys aproximadament, se li desvetllà l'afició de lletraferit i de forma autodidacta escriu un conte. Després van succeint una sèrie d’articles  per la revista Juventud Católica Vicentina, amb les variants de Mes i Pau i treball, on hi escriurà al llarg de 22 anys (del maig de  1947 al setembre de 1969). També col·laborà en d’altres publicacions més puntualment.

En la joventut, dedicà cert temps els vespres al “servicio del soldado”  que dirigia Mossèn Joan Tous, expedint cartes als nois vicentins que estaven fent el servei militar. Fins que hagué de deixar el treball i tots els escrits per fer ell, també, el servei militar a la Marina (1944 - 1946). Durant aquest temps escrivia sempre que podia a familiars i amics guardant totes les cartes, que més tard va recopilar en un gran volum “De quan la Pàtria Sobretot” (Epistolari íntim) amb 1.386 pàgines.

Ja llicenciat va ser quan va entrar a l’empresa Miquel Ros, fins retirar-se per invalidesa el 1986. Això, no obstant, va ser el motiu per poder-se dedicar més a la seva fal·lera d’escriure.

En els últims anys (des de l’any 1991-2012) col·laborà amb escrits a la revista L’Esclat de la Societat recreativa la Vicentina.

Ha publicat els llibres:

  • Escaquer Vicentí (1988)
  • Arrels Mil·lenàries (1994)
  • La Vicentina símbol i exemple (1995)
  • Poemes d’estar per casa (2002)
  • I altres publicacions com: Nomenclàtor Vicentí (1990), un recull  de tots els carrers de Sant Vicenç que escriu, amb una explicació del seu significat.

Per a veure els documents que tenim a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, cliqueu aquí.

Comments