Estévez

Pau ESTÉVEZ PLANAS (Sant Vicenç dels Horts, 1992- )

 

  
De ben petit vaig passar-m'he anys jugant a futbol, però ja es veia que no arribaria mai a ser una estrella d'aquest esport n'hi ha poder viure'n d'ell. Per això, durant l'etapa de secundària em vaig treure el curs de dinamitzador i vaig començar a fer d'entrenador a l'equip de futbol sala del Salesians de Sant Vicenç dels Horts. Més tard, un cop acabada la ESO i durant el període de batxillerat vaig començar a entrenar alguns equips de futbol camp del poble i vaig treure'm el curs de monitor de futbol (el més bàsic que hi ha). Un cop finalitzat el batxillerat vaig anar a Lleida per estudiar CAFE (Ciències de l'Activitat Física i l'Esport) a l'INEF DE LLEIDA. Durant el transcurs de la carrera em vaig adonar que el futbol era la meva passió i tenia la necessitat de formar-m'he i aprendre cada vegada més. Al llarg de la carrera em vaig treure els cursos d'entrenador de futbol (el de nivell 1 i el de nivell 2). 

Després d'acabar la carrera i d'estar entrenant alguns equips del futbol base del Lleida Esportiu Terraferma vaig tornar a Sant Vicenç per estudiar el màster RETAN (rendiment esportiu) a l'INEF DE BARCELONA en l'especialitat de futbol. Va ser llavors quan vaig iniciar l'aventura d'escriure un llibre. Des del començament de la universitat ja tenia en ment la voluntat de participar en alguna revista especialitzada en futbol per poder-hi participar però no vaig trobar mai la manera. En el treball final del màster vaig tenir complicacions, ja que no tenia clar sobre que aniria el meu treball. En aquell moment, un dels professors i referents en materia de futbol, em va animar a fer un llibre com a treball final de carrera. En un primer moment no ho tenia clar, però un cop m'hi vaig posar ja no vaig poder parar. 

Vaig aconseguir que l'editorial de FUTBOL DE LIBRO (FDL) acceptés la publicació del meu llibre: El Modelo de Juego como pilar de la Preparación Física en el fútbol, que va ser publicat a finals de maig de 2017. 

A dia d'avui compagino la meva passió per la redacció i l'escriptura amb la feina de professor de la Federació Catalana de Futbol en els cursos d'entrenador i també, amb la de Preparador Físic i segon entrenador al futbol base del RCD Espanyol. A més a més, tinc la sort de poder participar cada curs acadèmic com a professor convidat al Màster RETAN i realitzant alguns cursos en format monogràfic sobre la temàtica del llibre. 

En un futur no molt llunyà, m'agradaria poder tornar a escriure un llibre relacionat amb aquest fantàstic esport. 

 

Comments