RAFAEL GÓMEZ GAMBOA


Rafael Gómez Gamboa (Sant Vicenç dels Horts, 1977-)

 

  

Després d'uns primers anys vinculats a la Vila per raons de feines i estudis, l'any 2005 comença a treballar en el departament comercial d'una popular editorial de Barcelona. Més tard, amb motiu d'una substitució, durant un breu espai de temps recau en el departament internacional i pren un primer contacte amb nombrosos autors nacionals i foranis. És en aquesta etapa quan decideix que vol explotar la seva agudesa artística.

El 2008 entra a Radio Sant Vicenç per formar part de l'equip de “Heavy Metal Parking Lot”. L'any següent crea el seu propi espai a la graella anomenat “10contra1”, on exposa la cultura alternativa en clau d'humor i amb tarannà surrealista. A més, fa col·laboracions habituals en altres programes de la casa com “Hell Awaits” o “Més que cinema”. Les poques hores lliures que li resten les dedica formant-se en cursos i tallers relacionats amb la escriptura i la creativitat.

Sense deixar de banda la seva curiositat literària, desinteressadament ajuda a una companya a editar el seu llibre i refusa aparèixer en els crèdits. L'èxit inesperat d'aquesta obra, li dóna forces per publicar “Cupcakes” (Círculo de Lectores, 2013), un receptari de rebosteria amb sabors atípics. L'any següent decideix participar en el Segon Festival Internacional Santiago Arizón de Curtmetratges on guanya el premi local amb “Al meu món”. El 2015, guanya la 7ª edició de llengua castellana del concurs literari Narcís Lunes i Boloix en el format de poesia, amb el seu treball “La guillotina”. El mateix any publica el seu segon llibre “La claqueta metálica” (Círculo Rojo, 2015), un manual de cinema amb un punt de vista absolutament delirant que li permet diluir ficció i no ficció en les seves pàgines. L'ús del pseudònim Gore Gamboa es una idea per establir distancia quan vol tractar temes d'una manera absurda i divertida. Això li permet utilitzar el seu nom real quan vol tocar assumptes de caràcter més seriós o fins i tot filosòfic.

Bibliografia:

 Comments