JOAN MARCÈ RIGOL

Joan Marcè Rigol (Sant Vicenç dels Horts, 1925-2014)

 

   

Nascut a Sant Vicenç dels Horts, el 16 d’octubre del 1925, va ser regidor de cultura de l’ajuntament de la seva localitat, membre del grup atlètic els falcons, director i actor de teatre amateur, director de l’Auto Sacramental, cofundador de la Fundació Iris i escriptor autodidacte de poesia, principalment.

Ha estat molt prolífic pel que fa a la poesia, sovint de caire romàntic i fetes per encàrrec.

Juntament amb Jaume Borrel va esciure l'obra de teatre L'ombra del passat, comèdia dramàtica que va estrenar-se el 14 de maig de 1961 a La Palma de Cervelló.

 

A la dècada dels vuitanta va escriure Recull de vivències del moviment de cursets de cristiandat, llibre que es va editar i que actualment encara s’utilitza a nivell informatiu.

 

L’any 1992 va fer una adaptació del segon acte de l’Auto Sacramental, obra original de Fra Antoni de Sant Jeroni, i que havia estat adaptada anteriorment per l’autor local Narcís Lunes.

L’abril de 2008 va publicar Caminant junts on ens explica quina ha estat l’evolució de l’escola Iris al llarg dels anys 1974-2005.Per a veure els documents que tenim a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, cliqueu aquí.

 

 
 
 
 
Comments