JOAN PALLEROLA COMAMALAa

Joan Pallerola Comamala (Sant Vicenç dels Horts, 1951-)


  

"Vaig néixer a Sant Vicenç dels Horts el mes d'abril de 1951, no gaire lluny d'on és la biblioteca. Vaig estudiar als Salesians, sent un dels primers alumnes de "las escuelitas" que després van ser el germen de l'actual escola Sant Vicenç. Vam tenir sort de ser-hi perquè en aquells anys estudiar al poble era molt difícil i sortir fora a fer-ho encara més.

Amb els Salesians vaig estar fins als dinou anys. Sempre els agrairé la formació que en tots els sentits ens van donar: valors humans, morals, coneixements de tota mena, de ciències i de lletres, responsabilitat, etc. Acabat el batxillerat d'aquell temps, vaig estudiar Magisteri. Era l'any 1973: “Profesor de Educación General Básica”. No en som gaires ja amb aquest títol, que ens permet fer classes fins a 2n de l'actual ESO.

Una vegada acabada aquesta carrera, em sabia greu deixar d'estudiar i com que treballava a Barcelona, vaig començar Econòmiques als vespres, de 7 a 10. Vaig obtenir la llicenciatura l'any 1977. Des d'aleshores he compaginat la docència i l'activitat a l'empresa privada.

És per aquesta part que tinc de mestre que van sortir els llibres. Durant un temps, per canvi de feina, vaig tornar a la docència als Salesians de Sant Vicenç, quan hi havia encara la formació professional. Van ser quasi dos anys, que recordo amb molta estima. I dels que encara recordo a molts alumnes. El llibre de supòsits de comptabilitat va néixer dels exemples que fèiem a classe. I els altres llibres de la necessitat d'ensenyar a altres el que per a mi ha estat de profit i ajuda. Molts d'ells són els meus apunts: si a mi m'han servit, també poden servir a d'altres.

Les meves activitats docents han estat als Salesians de Sant Vicenç, i actualment a l'escola IPSI, a la UPC, en cursos de Màster de Direcció d'Empreses i al Col·legi d'Economistes. I pel que fa a llibres, entre mans en tinc un sobre aplicacions de SQL i Excel. L'anàlisi del Big Data i la manipulació de dades de forma simple i eficaç és primordial en el món d'avui.

Segueixo en actiu perquè així em sento viu, enmig dels meus alumnes i en mig dels problemes de les empreses.

No cal dir que estic molt orgullós que a la biblioteca del meu poble, el meu estimat Sant Vicenç, hi hagi una recopilació dels meus llibres, que segons Google utilitzen a molts llocs en els quals no hagués pensat mai. Val a dir, que malgrat totes les editorials que m'han publicat han estat de Madrid, no he tingut mai cap problema per posar el meu nom, Joan, en català i que cal agrair-los-hi."

Bibliografia:

Per a veure els documents que tenim a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, cliqueu aquíĊ
Biblioteca Les Voltes,
23 de set. 2021, 5:59
Comments