JOAQUIM PASTOR FONT

Joaquim Pastor Font (Sant Vicenç dels Horts, 1948- )
  

Casat i pare de set fills, és llicenciat en filosofia i lletres, mestre i corrector de català. Com a escriptor, a més de dirigir des de 1977 la revista de l’escola on treballa, ha escrit poemes, contes, novel·les històriques i de ficció i obres de teatre musicades per a nois i noies, entre les quals destaquen El miracle del flabiolGaudir de Gaudí i Les aventures de Pinotxo. És coautor del llibre Sant Vicenç dels Horts. Aproximació a l’estudi del medi natural i social (1987), amb què encetà la participació en la publicació de diversos treballs sobre la historia del seu poble. L’any 1993, amb la narració La finestra, guanyà la segona edició per a adults del Concurs Literari Narcís Lunes i Boloix.

El seu entusiasme per la literatura infantil l’ha portat a dedicar moltes hores tant a l’animació lectora com a la narració de contes, especialment per als seus fills, néts i alumnes. Una activitat, aquesta última, que continua conreant amb força il·lusió. L’Editorial Bambú li ha publicat (setembre de 2011) El cant de la mallerenga. La Guerra Civil amb ulls d’infant, basada en records i vivències familiars del temps del conflicte armat (1936-39) i de la postguerra immediata.

Després de l'èxit assolit amb El cant de la mallerenga, que transcorria a Sant Vicenç dels Horts, l'autor situa la seva nova obra a la Xina del segle III aC, a través de La crida del llibre de bambú (febrer 2013).

La seva darrera obra, La terra del silenci (2020), està il·lustrada per la vicentina Marta Biel Tres


Per a veure els documents que tenim a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, cliqueu aquí.

 


Comments