Guevara


Lidia GUEVARA (1982)

 

  

Amb només 5 anys la Lídia ja va experimentar amb la música, amb una caixa de sabates i unes gomes de pollastre fabricà la seva primera guitarra. 

Durant molt anys no va parar d'enviar maquetes a discogràfiques presentant les seves cançons, però no va rebre mai cap noticia. 

Va crear diferents grups de música i formà part d'altres projectes. Va tocar en els passadissos del metro i treballà de corista per a molts artistes, una feina que compaginà amb la feina de locutora de radio i els seus estudis de periodisme. 

Tot va canviar quan va preparar la seva maqueta amb les seves composicions i la seva guitarra i va pujar els temes a Internet. Començaren a donar voltes per les xarxes socials i les petites sales de concerts on tocava en acústic començaren a estar plenes de gent.

El líder de El Canto del Loco, Dani Martin, va descobrir un dels seus vídeos a Internet i va contactar amb ella per gravar els cors del seu nou disc "Pequeño" i ser la seva telonera. Seguidament, va poder compartir escenari amb grans artistes com El Pescao, Rafa Pons, DaniFlaco, Conchita o SuzanneVega. 

Formà part del projecte Apadrina Un Artista i va poder finançar part del seu primer disc "Memoria de Elefante" (març 2011) on inclou 11 temes autobiogràfics.


Sense deixar la seva fasceta de cantautora, Lidia va formar el que després seria la seva banda, GUEVARA. Es reuní amb un grup d'amics musics (Miki Santamaria, Jordi Bastida, Salva Toscano i Andreu Cañadell) per donar forma a les composicions i afermar un so propi de banda. 

Els directes de GUEVARA tenen un so contundent que aconsegueix fer vibrar al públic, mentre que els acústics de Lidia Guevara es caracteritzen per la proximitat, intimisme i l'emoció.


Per a veure els documents que tenim a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, cliqueu aquí

Informació extreta i més informació a la seva pàgina web


 


Comments