Jazz Club La Vicentina

Jazz Club La Vicentina (2009)

 

  
El Jazz Club la Vicentina és una secció de l'entitat Societat Cultural la Vicentina. Cada mes programen un concert de Jazz i de tant en tant un de Blues. Cada estiu fan un Festival de Jam Sessions i volen instaurar una Jam Session cada mes, a falta de concretar el dia.

Una mica d'història...
El Jazz Club La Vicentina va néixer gràcies a diverses voluntats, que concretant serien l’afició de dos aficionats i el suport dels directius de l'entitat. Va néixer el 20 de juny de 2009 en el primer concert-jam que es va fer a la Sala Xica i ho va fer com una nova secció de l'entitat Societat Cultural La Vicentina. La idea era fer un concert-jam en cada ocasió, però l'inconvenient principal era que vinguessin músics de fora, ja que no n'hi havia de locals. Tot i això es vàren fer dues Jams a La Cuina d'en Toni en dijous, la primera amb la coordinació de Geni Barry, i la segona coordinada per Dee Jay Foster, contrabaixista resident a Begues. Posteriorment, i després d'un darrer concert en dijous amb un grup francès, Azzango, es va decidir fer només un concert cada mes.
A cada concert, si és possible, s'intenta enregistrar l'àudio del mateix, per, posteriorment, penjar-lo en el blog. En el blog s'hi pengen, a més a més, les cròniques dels concerts, els rètols, i es poden descarregar els àudios enregistrats. 
L'estiu del 2010 s’organitzà el que seria el 1er Festival de Jam Sessions a l'estat. El Festival, va ser una iniciativa totalment Vicentina, ja que no s'havia fet mai un Festival de Jam Sessions, i com a iniciativa única va ser recompensada amb el recolzament econòmic dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Hi vàren participar algunes de les escoles més importants del país, tals són, ESMUC, Taller de Músics, Aula de Música Moderna del Conservatori del Liceu, El Musical de Bellaterra, així com també l'Acadèmia Amadeus de Barcelona, l'Escola Jam Session de Barcelona, l'escola Big Band de Viladecans i l'Escola de Música Moderna Sant Vicenç.
Després s'han continuat fent concerts cada mes, i durant la Festa Major d'Hivern de La Vicentina, un dels actes que l'entitat organitza ha esdevingut un concert de Jazz, i ja en porten tres.
L'estiu de 2011vàren tenir el recolzament de l'Ajuntament del municipi per continuar fent el Festival de Jam Sessions. Les escoles que hi anaren van ser, Taller de Músics, amb el José Alberto Medina liderant el seu trio JAM, com a representant dels professors del Taller, Escola Municipal de Música d'Olesa de Montserrat, Escola Creu Alta de Sabadell amb Geni Barry i els professors d'aquesta escola, l'Escola Jam Session de Barcelona i l'Escola de Música Moderna Sant Vicenç.
Tot just aquest setembre del 2011 iniciaren la tercera temporada, amb concerts, un futur 3er Festival de Jam Sessions i s’ha inclòs la Jam Session del darrer divendres de cada mes. Amb el suport economic de la Regidoria de Cultura del nostre Ajuntament, es va permetrà la continuïtat de les Jam Sessions.
El Jazz Club La Vicentina se sustenta gràcies a la col·laboració de prop d'una trentena d'aficionats que cada mes li donen el seu suport incondicional.
La idea és anar continuant amb aquesta dinàmica, sempre però comptant amb la col·laboració del públic, sense el qual, res es podria fer.


Informació cedida per Miquel Tuset, gestor del Jazz Club La Vicentina.
Per a més informació al bloc del Jazz Club La Vicentina

 


Comments