Coral El Llessamí

Coral EL LLESSAMÍ (1860)

 

  
La coral El Llessamí són un conjunt de persones senzilles, de diverses edats i procedència. A tots ells els uneix la il·lusió per la vida, la terra que els ha vist nèixer, i l’interès per la música i el cant. L’esperit de germanor i companyia que existeix entre ells fa que esdevinguin una gran família.
Cada assaig és una oportunitat de retrovar-se. Els hi encanta afrontar nous reptes musicals i fer gaudir a tots els que els escolten.
La Societat Cultural La Vicentina és el seu casal, amb una entitat entitat i coral centenària.

Per a veure els documents que tenim a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, cliqueu aquí


Una mica d'història...
La Societat Coral El Llessamí de Sant Vicenç dels Horts començà el seu camí com a cor d’homes l’any 1860, sota el nom de “El Jazmín”. Des de sempre ha estat adherida a laFederació de Cors de Clavé. Oficialment estrenà el seu estendard l’any 1863 i va entrar a formar part de la Societat Culturalla Vicentinal’any 1874, relació que ha durat fins als nostres dies. En el període de la guerra civil va haver un parèntesi en les activitats de la coral reorganitzant-se més tard, l’any 1946, gràcies a l’esforç d’alguns antics cantaires i amb el mestre José Luís de las Heras al capdavant. 
L’any 1948 va agafar la batuta elmestre director Antoni Casasampere i Ferrés, que en va ser l’ànima durant cinquanta anys. En el seu centenari, la coral estrenà el segon estendard de la seva història i vapassar a anomenar-se El Llessamí. A més de cantar cada any les típiques caramelles, ha fet moltes actuacions de caire cultural, festives i benèfiques. El cor d’homes passà a convertir-se en coral mixta l’any 1976 amb una iniciativa del mestre A.Casasampere. Des d’aleshores, les actuacions han estat molt nombroses, no tan sols al nostre país, sinó arreu del estat espanyol i de l’estranger, en països com França, Suïssa, l’antigaIugoslàvia, Àustria, Itàlia ia la llunyana illa de Cuba. Ha enregistrat dos discs de llarga durada (“Ramell de Cançons 1” i “Ramell de Cançons 2”) i dues cassettes (“El Llessamí canta al Nadal”i “Missa Pictòrica Sant Vicenç”). En la celebració del 125 aniversari, la coral oferí un concert en el Palau de la Música Catalana i, en reconeixement per la tasca feta en favor de la nostra cultura i com a ambaixadors del poble de Sant Vicenç dels Horts, va ser guardonada amb la Medalla d’Or de la Vila de Sant Vicençtot estrenant eltercer i actual estendard. La coral El Llessamí, també ha tingut l’honor d’oferir un concert en elmagnífic marc del Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.L’any 1998 la coralva començar una nova etapa plena d’il·lusió sota la batuta d’un jove director que des de la seva infantesa ha estat vinculat a la coral,David Pastor i Pi. El nou mestre ha sabut donar a la coral nous aires, tot aportant un nou estil que ben segur durà a la coral a cotes molt altes i que vostès mateixos podran comprovar-ho i gaudir-ne. L’any 2004, amb l’objectiu d’ eixamplar els seus horitzons i per iniciativa del propi mestre, la coral s’afilià a la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Els directors:
 • 1862 – Sr.D.F.Urpines 
 • 1895 – Sr.V.Gavaldà
 • 1896 - Sr. Carreras, 1900 – Sr. C. Llinas
 • 1914 – Sr. J. Moga
 • 1920 – Sr. J. Castells
 • 1924 – Sr. F. Carbonell
 • 1934 – Sr. Folguera
 • 1936 – Sr. S. Prieto
 • 1946 – Sr.J .L. de las Heras
 • 1948 – Sr. A. Casampere 
 • 1998 – Sr. D. Pastor

Informació extreta i més informació al web de la Societat Coral La Vicentina

 
Comments